Kent Üniversitesi
"Türkiye'de Çoğul Çocuklar Farkındalığı" konferansı

"Türkiye'de Çoğul Çocuklar Farkındalığı" konferansı

Tarih : 26.04.2019

İstanbul Kent Üniversitesi’nde 26 Nisan 2019 günü gerçekleşen  ‘Türkiye’de Çoğul Çocuklar Farkındalığı’ konferansında ikiz, üçüz, dördüz olarak görülen çoğul doğumlar ve bu çocukların hayata katılımı ele alındı.

2011 yılında Çoğul Çocuklar Platformu’nu kuran üçüz çocuk annesi Uzman Psikolog ve Terapist Aile Danışmanı Serpil Sare Emek, konferansta Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine dikkat çekti. Serpil Sare Emek, “Çoğullar dediğimiz zaman ikiz, üçüz, dördüz ve beşizleri kapsıyor. TÜİK verilerine göre, Türkiye’de 1.5 milyon ikiz ailesinin olduğunu biliyoruz.  Akabinde 10 bin 200 üçüz ailemizin var olduğunu biliyoruz. Bu aileler bizlere ulaşabiliyorlar. Amacımız bu ailelerle etkileşim halinde kalabilmek, birbirimizden haberdar olabilmek, birbirimizin sıkıntılarına değinebilmek” diye konuştu.

Türkiye’de çoğul çocuklar günü olarak bir tarih belirlemek istediklerini ifade eden Uzman Psikolog ve Terapist Aile Danışmanı Serpil Sare Emek, platform olarak ailelerin beklentileriyle ilgili bakanlığa talepte bulunduklarını anlattı.