SAĞLIK, KÜLTÜR ve SPOR DİREKTÖRLÜĞÜ

Kent Üniversitesi, öğrencilerini ders dışı zamanlarında topluluk ve sportif faaliyetlere yönlendirerek, alanlarında kendilerini geliştirmelerine önem vermektedir.  Bu doğrultuda üniversite bünyesinde gerçekleşen sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler Öğrenci Yaşamı Daire Başkanlığı tarafından organize ve koordine edilmektedir.

Öğrenci Toplulukları/Kulüpleri

Öğrencilerimiz, tamamı kendileri tarafından kurulan topluluk ve kulüplerin tüm kuruluş, yönetim ve işleyiş aşamalarında yer alarak kendilerini geliştirme fırsatları yakalarlar.

Sportif Faaliyetler

Birimimiz sportif becerileri geliştirmek, yaşam boyu dostluklar oluşturmak ve sağlıklı yaşam tarzını teşvik etme amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirmektedir.
Akademik yıl boyunca öğrencilerimiz kampüslerimizde gerçekleştirilen spor turnuvalarına katılabilir, rekabetçi ve eğlence merkezli sportif faaliyetlerde yer alabilirler.
Aynı zamanda üniversitemiz, öğrencilerinden oluşturdukları spor takımları ile üniversiteler arası spor yarışma ve liglerine katılmaktadır.

Bağımsız Öğrenci Etkinlikleri

Öğrenci Kulüplerinden bağımsız olarak etkinlik düzenlemek isteyen öğrenciler, kendilerine bir akademik danışman bularak planlanan tarihten 10 gün önce Etkinlik Talep Formu’nu doldurup, imzalarıyla birlikte Öğrenci Yaşamı Daire Başkanlığı’na getirerek etkinliğin ayrıntıları hakkında bilgi verir. Gerekli onayların alınmasıyla organizasyon hazırlıklarına başlanır.

Engelsiz Yaşam Birimi

İstanbul Kent Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi, engelli öğrenci, öğretim elemanlarımız ve idari personellerimizin kampüslerimiz içerisinde akademik ve sosyal yaşamlarında karşılaşabilecekleri zorlukları ortaya çıkarır, sorunlar karşısında çözümler üreterek gerekli düzenlemeleri gerçekleştirmek amacıyla çalışır. Ayrıca birimimiz, engellilik konusunda farkındalık yaratacak etkinlikler gerçekleştirmeyi hedefler.