Prof. Dr. Hasret Çomak'tan yeni kitap: Ege Jeopolitiği

Tarih : 10.03.2020

Üniversiremiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak’ın iki cilt,11 Bölüm, 119 Makale ve 1.800 sayfadan oluşan Ege Jeopolitiği yayınlandı.

Deniz güvenliğinin ve istikrarının her zamankinden daha fazla önem kazandığı bu dönemde, Ege Denizinin jeopolitik ve jeostratejik önemi, kıyıdaş ülkeler arasında karşılıklı güvenin tesis edilmesi ve sürdürülmesi, Uluslararası Antlaşma, Sözleşme ve Protokol hükümlerinin önemini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Bu gelişmeler, ülkemizde Ege Denizi ile ilgili çok boyutlu ve zengin içerikli bir eserin hazırlanması ve bilimin hizmetine sunulması zorunluluğunu ortaya çıkarmıştır.

Ege Jeopolitiği kitabı ile bu alandaki boşluğun dolduracağı ve önemli kazanımlar sağlanabileceği değerlendirilmektedir.