Kent Üniversitesi

OTURMA İZNİ VE VİZE

Üniversiteye yeni kabul edilen lisans ve lisansüstü yabancı öğrenciler, kabul mektuplarıyla birlikte, ülkelerindeki en yakın Türk elçiliğinden öğrenim vize si alırlar. Bu vizeler, genellikle bir ay süreyle geçerlidir ve öğrenci Türkiye'ye geldikten sonra, bu bir ay içerisinde üniversiteye kayıt yaptırmak zorundadır. Öğrencilerimize Uluslararası Öğrenci Ofisimizden İkamet randevusu alınır.

Öğrenciler İkamet randevusu tarihi ve saatini kaçırmamalıdırlar aksi taktirde bir daha randevu almak zorunda kalırlar ve bu randevu aylar sonrasına verilebilir.

İkamet tezkeresi olmadan ülkeden yapılan çıkış halinde öğrenci yeni “öğrenci vizesi” alarak geri gelmek zorundadır.

Öğrencilerin; Okuldan ilişik kesilmesi, kayıt dondurma, izinli sayılma, tutuklanması veya hükümlü olması, durumlarında “öğrenim amaçlı ikamet izinleri iptal edilmektedir.

Önemli: İKAMET UZATMA RANDEVULARINIZI İKAMETİNİZİN BİTİŞ TARİHİNDEN İKİ AY ÖNCESİNE ALMANIZ GEREKMEKTEDİR. YOKSA CEZA UYGULAMASI YERİNE ÜLKEDEN ÇIKIŞINIZ İSTENECEKTİR.

İkamet için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir;

1. Online Başvuru Formu (www.goc.gov.tr adresinden alınacaktır.)
2. 4 adet biyometrik fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş ve fonu beyaz olmalıdır.)
3. Geçerli pasaport aslı ve fotokopisi (kimlik bilgileri ve fotoğrafın bulunduğu sayfa ile işlem gören sayfalar)
4. Öğrencinin Türkiye’de kalacağı sürede yeterli ve düzenli maddi koşullara sahip olduğuna dair beyan (Başvuru Formunda beyan edilir. Belirtilen program süresince öğrencinin masrafları kamu kurumunca karşılanıyorsa bu durum başvuruda idareye bildirilir. İdare destekleyici belge isteyebilir.)
5. Muvafakatname (18 yaşından küçükler için)
6. Geçerli Sağlık Sigortası (Sigorta süresi, istenilen ikamet izni süresini kapsamalıdır. Öğrenciler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen Genel Sağlık Sigortası’na başvurulabilir ya da öğrencinin, özel sağlık sigortalarından birine sahip olması gerekmektedir. İkili anlaşmalar kapsamında Türkiye’de sağlık sigortası bulunan öğrencilerin başka bir sigortaya sahip olmasına gerek yoktur.)
7. Aktif olarak öğrencilik haklarından faydalanıldığını gösterir nitelikte öğrenci belgesi (e-imzalı/imzalı ve mühürlü/kaşeli belger
8. Vergi Numarası (Üniversiteye en yakın vergi adresinden alınabilir.)
9.  Vergi Ödeme Makbuzu (İkamet İzni ile ilgili ücretleri kapsayan) 72 TL

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN