Kent Üniversitesi

KÜTÜPHANE

İstanbul Kent Üniversitesi üyesi herkesin kullanımına açıktır. Kütüphanemiz dış kullanıcılara kapalıdır.

Açılış-kapanış saatleri pandemi nedeniyle hafta içi 10.00-16.00 saatleri arasındadır.

Üniversiteye kayıtlı tüm öğrenci, öğretim elemanı ve idari personel koleksiyondan faydalanabilmektedir.

Genel Kurallar:

  • Kütüphaneye yiyecek ve içecekle girilmemeli ve tütün mamulleri içilmemelidir.
  • Kullanıcıların kütüphaneye girerken cep telefonlarını kapatmaları zorunludur.
  • Kütüphanedeki yayınlar elektronik güvenlik sistemi ile korunmaktadır. İzin alınmadan kütüphane dışına yayın çıkarılmamalıdır.
  • Kütüphane içinde, grup çalışması yapılmamalı ve sesli olarak çalışılmamalıdır.

Ödünç Alma Kuralları

  • İstanbul Kent Üniversitesi'ne kayıtlı tüm öğrenci ve öğretim elemanları doğrudan kütüphaneye üye kabul edilir ve ödünç kitap alabilirler.
  • Ödünç verme işlemleri sırasında üniversite kimliği gösterilmesi gerekmektedir.
  • Danışma kaynakları, süreli yayınlar, basılı olmayan tezler ödünç verilemez.
  • Öğretim elemanları 1 ay, Öğrenciler ise 2 hafta süre ile ödünç yayın alabilir.
  • Öğretim elemanları bir defada en fazla 6, lisans öğrencileri 2, yüksek lisans öğrencileri 4 yayın ödünç alabilirler. Öğrenci/Öğretim Elemanı istediği takdirde 1 hafta daha uzatma yapılmaktadır.
  • Kütüphaneden başkası adına ödünç yayın alınamaz.
  • Kütüphane gerekli gördüğü hallerde, iade tarihini beklemeksizin, yayını geri çağırma hakkına sahiptir.
  • Üyeler ödünç aldıkları yayını gününde iade etmelidir. İadesi geciken her yayına 1 gün için 2 gün ödünç kitap alamama cezası uygulanır.
  • Üyeler kimlik bilgilerinde bir değişiklik olması durumunda kütüphaneye bilgi vermek zorundadırlar.
  • Üyeler mezuniyetlerinde veya herhangi bir nedenle okulla ilişiklerinin kesilmesi durumunda ödünç aldıkları yayınları kütüphaneye iade ederek, kütüphaneden "ilişiği yoktur" belgesi almak zorundadırlar.
  • Üyeler ödünç aldıkları yayınları telefon (212) 6101010/261-270) ve mail (kutuphane@kent.edu.tr)uzatma işlemi yapabilirler.

İnternet Hizmetlerinden Yararlanma

  • Kütüphanedeki bilgisayarlardan İstanbul Kent Üniversitesi öğretim elemanları, öğrenciler ve personeli ücretsiz olarak faydalanabilir.
  • Kullanım süresi maksimum 30 dakikadır.
  • Bilgisayarlar öncelikle internet amaçlı kullanılır.
  • Chat yapmak, oyun oynamak ve bilgisayarların sistem özellikleriyle oynamak yasaktır.

Kütüphane içinde, şişe su haricinde yiyecek, içecek, tütün ürünleri ve alkol tüketilemez.

Belli bir konu hakkında kaynak ve kullanım bilgisi almak için kütüphanecilerle iletişime geçilmelidir. Danışma masasında görev yapan Referans Kütüphanecisi araştırmaları yönlendirmekte, kaynakların kullanımına yardımcı olmakta ve her türlü araştırma sorusuna cevap vermektedir.

Katalog taraması için https://katalog.kent.edu.tr/  linki kullanılarak taranabilir.

Kütüphanede fotokopi hizmeti şu anda verilememektedir fakat aynı kampüs içerisinde fotokopi/çıktı hizmeti alabileceğiniz bir kırtasiye mevcuttur.

Telif Hakkı uygulamalarına göre bir  kitabın %10’undan ya da bir derginin aynı sayısının bir makalesinden  fazlası fotokopi çektirilemez. ( https://www.telifhaklari.gov.tr/Telif-Hakki-Nedir )

Kütüphanemiz Bilgisayar bölümünde internet erişimli masaüstü bilgisayarlar ve IPAD bulunmaktadır. Ayrıca kablosuz internet hizmeti verilmektedir.

Materyal ödünç alma hakkı kullanıcı türüne göre değişiklik gösterir. Ayrıntılı bilgi için; https://kutuphane.kent.edu.tr/odunc-hizmeti/

İstanbul Kent Üniversitesi mensuplarının materyal ödünç alma işlemlerinde öğrenci kimlik kartlarını göstermeleri gerekir.

Ödünç alınan kaynağın ödünç süresi, iade tarihinden önce, başka bir kullanıcı tarafından materyalin üzerine rezerv konulmamışsa ve kullanıcının cezası yoksa kütüphaneye gelerek ya da web sayfasında yer alan Kütüphane Hesabım bölümünü kullanarak kaynağın kullanım süresini en fazla 1 defa uzatabilirsiniz. Kütüphane Hesabım bölümü için; https://katalog.kent.edu.tr/login

Kaynak ödünç alma ve süre uzatma işlemi için kullanıcının kendisinin olması gerekir. Sadece iade işlemi başkası adına yapılabilir.

Kütüphane web sayfasında bulunan Kütüphane Hesabım butonuna tıklanır. Açılan sayfada öğrenci numarası ve şifre girilerek (TC Kimlik numarasının ilk 4 hanesi) özel oturum açılır. Kütüphane Hesabım bölümü için; https://katalog.kent.edu.tr/login

Eğer bir kaynak başkası tarafından ödünç alındıysa, bu kaynağa rezerv koyulabilir. Kaynak, kütüphaneye geri getirildikten sonra, 3 gün süreyle Danışma masasında rezerv eden kullanıcı için bekletilir. Ayrıca e-mail ile bildirim yapılır.

Kullanıcı bilgileri gizli tutulmaktadır.

İadesi geciken kitaplar ve filmler için kullanıcıya getirmediği gün sayısının 2 katı kadar gün kitap alamama cezası uygulanır.

Ödünç alınan kitabın kaybedilmesi durumunda kullanıcı kaybettiği kitabın aynısını temin etmek zorundadır.

Ödünç alınan materyalin tüm sorumluluğu kullanıcıya aittir. Kitabın sayfasının kopması, yıpratılması, üzerine sıvı dökülmesi vb. durumlarda kütüphaneci iade almama hakkına sahiptir. Bu durumda kullanıcı materyalin aynısını temin etmek zorundadır.

Süreli yayınlar sadece kütüphane içinde kullanılır. Kütüphane dışına çıkarılamaz.

CD, DVD, VCD ödünç verilmez. Sadece Kütüphane içinde kullanılır.

Yayın taleplerinizi “Kütüphane Hesabım”dan özel oturumunuzu açarak, Talep formunu doldurarak yapabilir. Kütüphane Hesabım bölümü için; https://katalog.kent.edu.tr/login

Kütüphanelerarası ödünç verme hizmetinden sadece İstanbul Kent Üniversitesi Akademisyenleri faydalanabilir. Akademisyenlerimiz ILL formunu doldurarak talepte bulunmalıdır. 

Web sayfamızda yer alan Açık erişim, E-dergiler ve Veritabanları bölümünden Abone olunan ve denemeye açılan veritabanlarındaki e-dergi, e-kitap vb. e-kaynaklara ulaşabilirsiniz. 

Kampüs dışından erişim için “Kampüs Dışı Erişim” bölümünden OİS kullanıcı adı ve şifrenizle oturum açarak elektronik kaynaklara erişebilirsiniz. Destek için kutuphane@kent.edu.tr adresine mail atabilirsiniz. Kampüs dışı erişim için; https://veritabanlari.kent.edu.tr/

Kütüphanede çanta, mont vb. kişisel eşyaların bırakılması yasaktır. Kaybolan veya unutulan eşyalardan kütüphane sorumlu değildir. Kütüphanede bırakılan / unutulan eşyalar Güvenliğe bırakılır.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN