25 Şubat 2020

Herkes için Spor, Spor için Herkes Projesi

İstanbul Kent Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümünün katkılarıyla Herkes için Spor, Spor için Herkes: Engelli Sporuna Katılımın Arttırılması (Sport for ALL for Sport: Gathering Popularity for Disabled Sport) projesi Avrupa Birliği Erasmus+ Spor Küçük Ölçekli İşbirliği Programına kabul edildi.

Türkiye’den İstanbul Kent Üniversitesi ve Pendik Belediyesi, Portekiz’den Lousada Belediyesi, Romanya’dan Sportiv Experienta Multisport Derneği ortaklığıyla yürütülecek olan proje ile “engelli sporunun bilinirliğinin artırılması ve engelli sporuna taraftar kazandırılması” amaçlanıyor. 18 ay sürecek olan projede; bileşenler kendi ülkesinde engelli sporuna sporcu ve taraftar kazandırmak için engelli bireylere, taraftarlara ve ailelere yönelik spor ve seminer etkinlikleri gerçekleştirecek. Projeyle ilgili Pendik Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya üniversitemizi temsilen Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilara Özer katıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Özer, “Engellilere yönelik pozitif ayrımcılık ilkesiyle kurulan İstanbul Kent Üniversitesi, engelli bireylerin topluma tam ve etkin katılımlarının sağlanması amacıyla bu ve benzeri projelerine ilerleyen dönemlerde de devam edecektir” dedi.

FOTOĞRAF & VİDEO