Kent Üniversitesi

Çocuk Gelişimi

Tarih : 04.01.2019

Prof. Dr. A. Tuğrul Biren moderatörlüğünde 3 Ocak 2019 günü gerçekleşen seminere İstanbul Kent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Güven, İstanbul Kent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde Öğretim Görevlisi Tuna Şahsuvaroğlu ve Öğr. Görevlisi Kadriye Efe Azkeskin konuşmacı olarak katıldı.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri için düzenlenen etkinlik hakkında konuşan Çocuk Gelişimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Güven, “İki bölümdeki öğrencilerin de meslekle ilgili farkındalıklarını arttırmak, gelişimin neden önemli olduğuna dair onların dikkatini çekmek ve aynı zamanda temas edecekleri kitlede özel gereksinimleri olan çocuklarla da birlikte olacakları için onları bu konularda meraka teşvik etmek için böyle bir organizasyon düzenledik” dedi.

‘Engelli çocuklara öğretmen olmak’ konusunda öğrencileri aydınlatan Sağlık Bilimleri Fakültesinde Öğr. Görevlisi Tuna Şahsuvaroğlu ise, “Çocuk gelişimi bölümlerinde okuyan ve mesleki hayatlarında engelli çocuklara temas edecek olan birçok öğrencimiz var. Ülkemizdeki engelli sayısı oldukça fazla. Ne kadar erken yaşta eğitime başlanabilirse engelli çocuklardaki hayata katılım oranını da o düzeyde arttırabiliyoruz” dedi.

Seminer sonrası konuşmacılara plaket takdim edildi.