25 Aralık 2019

2019-2020 Akademik Yılı Bahar Dönemi Yüksek Lisans Başvuruları

2019-2020 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı İşletme Yönetimi (Tezli), Uluslararası İşletmecilik (Tezsiz), Klinik Psikoloji (Tezli-Tezsiz), İş Sağlığı ve Güvenliği (Tezsiz), Sağlık Yönetimi (Tezli-Tezsiz) Yüksek Lisans Programlarının başvuruları başlamıştır. 03.01.2020 tarihine kadar aşağıdaki liste de yer alan evrakların Sosyal Bilimler Enstitüsüne teslim edilmesi gerekmektedir. Başvuru evraklarının incelenmesi sonucunda adaylara telefon ya da e-mail aracılığıyla kayıt işlemleri için geri dönüşte bulunulacak olup mülakat, bilim sınavı vs. konularda bilgi verilecektir.

Başvuru için gerekli evrak listesi:

• Lisans Diploması Fotokopisi veya Geçici Mezuniyet Belgesi (E-Devlet Üzerinden Alınabilir)
  • Onaylı Lisans Transkript Fotokopisi
  • ALES Sınav Sonuç Belgesi (Tezli Yüksek Lisans Başvuruları İçin)
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Askerlik Durum Belgesi (Erkek Öğrenciler İçin)
  • Özgeçmiş (İletişim Bilgileri Mutlaka Yazılı Olmalıdır)
  • 2 Adet Fotoğrafın Arkasında Öğrenci Adı Soyadı ve Kayıt Olacağı Bölüm Yazılı Olmalıdır

İLETİŞİM: Cihangir Mahallesi, Sıraselviler Caddesi, No:71, 34433 Beyoğlu İSTANBUL

TELEFON +90 0212 610 10 10

E-MAİL    sbe@kent.edu.tr

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

Program Adı

Türü

Kontenjan

Başvuru koşulları

İşletme Yönetimi

Lisans mezunu olmak, ALES EA puan türünden en az 55 puan

almak.

Uluslararası İşletmecilik

Lisans mezunu olmak.

Sağlık Yönetimi

Lisans mezunu olmak, ALES EA

puan türünden en az 55 puan almak.

Sağlık Yönetimi

İş Sağlığı ve Güvenliği

Klinik Psikoloji

Tıp Fakültesi, Psikoloji, PDR

alanında lisans mezunu olmak, ALES EA puan türünde en az 55 puan almak.

Klinik Psikoloji

Lisans mezunu olmak

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminde Lisansüstü Programlara öğrenci kabulünde;

• Tüm Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına müracaat eden adayların; müracaat öncesi mezun olduğu Lisans programlarındaki not ortalamalarına göre sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilmelerine,
  • İşletme Yönetimi Tezli Yüksek Lisans ve Sağlık Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programlarına müracaat eden adayların; ALES puanının %50’si ve lisans mezuniyet notunun %50’sinin toplamından oluşacak genel puan üzerinden sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilmelerine,
  • Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Programında ALES puanının %50’ si, lisans mezuniyet notunun %20’ si ve bilim sınavı veya sözlü mülakatın %30’ unun toplamından oluşacak genel puan üzerinden sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilmelerine karar verilmiştir.