Kent Üniversitesi

MÜDÜRÜN MESAJI

Müdür

Değerli Öğrenciler, 

İstanbul Kent Üniversitesi Meslek Yüksekokulu olarak, Türkiye’nin kalkınma planları çerçevesinde ihtiyaç duyulan nitelikli ve çağdaş iş gücünü yetiştirme misyonuyla hareket ediyoruz. 

Öğrencilerimizin çalışma hayatına hazır biçimde mezun olmalarını ve istihdam olanaklarının geliştirilmesini önemsiyoruz. Bu amaçla tüm paydaşlarımızla eşgüdüm içerisinde faaliyet gösteriyor, öğrencilerimizin güncel ihtiyaçlarını dikkate alıyoruz. Dinamik akademik kadromuzla ülkemizin çalışma hayatını ulusal ve uluslararası bilimsel faaliyetlerle desteklemeyi de sürdürüyoruz. 

İstanbul Kent Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda eğitim ve öğretim faaliyetlerine, günümüzde Mahkeme Büro Hizmetleri Programı adıyla sürdürülen Adalet Programı ile başlamıştık. Süreç içerisinde Bilgisayar Programcılığı ve Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı’nın da açılmasıyla birlikte okulumuzdaki toplam program sayısını üçe çıkartmış olduk. Programlarımızın her biri dört akademik yarı yıldan oluşan iki senelik bir müfredata sahip olup, derslerimizi alanında uzman ve uygulama tecrübesine sahip öğretim elemanlarımızla özel derslikler, uygulama alanları ve kütüphane kaynakları eşliğinde bilim ve öğrenci odaklı şekilde gerçekleştiriyoruz. 

Öğrencilerimize yerleştikleri program alanıyla sınırlı kalmayarak kendi ilgi alanları ve becerilerini keşfedebilecekleri bir eğitim ve öğretim ortamı sunuyoruz. Temel mesleki derslerin yanı sıra, yabancı dil dersleri dahil çeşitlilik taşıyan bir seçmeli ders havuzumuz bulunuyor. Öğrencilere belirli programlarla çift ana dal ve yan dal yapma olanağını da sağlıyoruz. 

Mezunlarımızın Meslek Yüksekokulu’nda aldıkları eğitimin neticesinde gerek özel gerekse kamu kurumları tarafından istihdam edilmelerini hedefliyoruz. Öğrencilerimizin staj ve iş olanaklarının artırılması için sektör temsilcileriyle sertifikalı ve istihdam odaklı staj programları gerçekleştiriyoruz. Dikey Geçiş Sınavı ile lisans programlarına devam etmek isteyen öğrencilerimize ise DGS kursu temin etmeye ve müfredatın lisans düzeyiyle uyumlu olmasına özen gösteriyoruz. Öğrencilerimizin uygulama ve meslek hayatı ile tanıştırılabilmeleri adına birçok etkinlik düzenliyoruz. Kent Adalet Toplantıları, MYO Atölyeleri, MYO Yarışmaları, Girişimcilik Yarışmaları ve Yıl Sonu Defilesi başta olmak üzere ders içi ve dışı etkinliklerimizi sürdürüyoruz. 

İstanbul Kent Üniversitesi Meslek Yüksekokulu olarak, öğrencilerimizin doğru bilgiyi yanlış bilgiden ayırt edebilme bilincini, insana ve doğaya saygı kültürünü ve mesleki gelişmeleri benimseme becerisini edinebilecekleri bir akademik ortam hazırlamaya ve sunmaya kararlılıkla devam ediyoruz. 

Aday öğrencileri Meslek Yüksekokulu’nda bir yaşam serüvenine davet ediyor, kayıtlı ve mezun öğrencilerimize ise misyonumuza katkıları için teşekkürlerimi sunuyorum.  

Doç. Dr. Murat Can Pehlivanoğlu

Meslek Yüksekokulu Müdürü

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN